Felső kategóriás termékeket készítünk magas tápértékkel, támogatva az állat egészségét és hozzájárulva a hosszú és boldog kapcsolathoz kedvenc és gazdája között.

 

A kezdetek

Calibra – A cseh állateledel márka, a lelkes állatorvosok és barátaik munkájának gyümölcse

Az 1990-es évek végére Dr. Jaromír Koudela, egy haladó gondolkodású állatorvos és manager, sikeresen építette fel az állatorvosokat kiszolgáló Noviko nevű cégét. A cég hét lelkes barát közös munkájának eredménye, akik közül öten a brünn-i állatorvostudományi egyetemen együtt végeztek. A csapat kreativitása határtalan volt és legalább olyan gyorsan bővült mint a cég maga.

A Calibra-nak a kedvencek jelentenek mindent

Mi, a legjobb barátok, a családtagok, haverok és társak, röviden mindenki. Tehát Mi a Calibránál, rengeteg időt töltünk kedvenceinkkel, legyen szó munkáról vagy szabadidőről. Számunkra a kutyád vagy a macskád egészsége a legfontosabb, így a kedvencek a legjobb motivációnk, akárcsak a tanácsok és a kritikák.

A továbbfejlődés

A Calibra márka egy fontos és sikeres fejlesztés eredménye. Jelenleg a márka szuperprémium, prémium és jutalomfalatok termékeket kínál. Büszkék vagyunk továbbá, hogy kizárólagosan állatgyógyászati célra fejlesztett terméket is kínálunk, amely a legmagasabb minőségi elvárásokat teljesíti.

A Calibránál büszkék vagyunk, hogy napjainkban mintegy húsz országba jutnak el termékeink szerte a világon, valamint a partnereink ugyanazokat az értékeket képviselik és ugyanazt az elkötelezettséget mutatják, mint Mi a 90-es évek végén Brünnben. ÉS továbbra is kiváló minőségű termékeket fejlesztünk, mostmár világszinten!

A Calibra márka

A saját márka indításának ötlete 2001-ben merült fel. Habár az ötlet nem tekinthető egyedinek, a különbséget egy konkrét cél jelentette. A kedvencek gondozása és egészsége mindig a legfontosabb volt számunkra, amit az alapítók konkrét célként fogalmaztak meg. Mivel sokféle olcsó termék érhető el kedvező áron, a minőségre összpontosítunk a kedvencek hosszú és egészséges életének biztosítása céljából.

MIndez köszönhető a táplálkozási szakértők, labor specialisták, gyakorlati tapasztalattal bíró állatorvosok, technikusok, gyártási szakemberek és tervezők összehangolt munkájának. A kiegyensúlyozott Calibra termékek a bécsi és a berlini állatorvosi egyetemek, valamint a cseh fejlesztők, továbbá a laboratóriumok munkáját is magukba foglalják.

Történetünk mérföldkövei

2001

a fejlesztések kezdete

2004

az első 7 féle szuperprémium száraz eledel kutyáknak.

2005

konzervtermékek kölyök és felnőtt kutyák számára sertés- és marhahúsból

2006

4 újabb szuperprémium tápfajta bemutatása

2008

az első kettő fogápoló kutyáknak

2009

az új logó

2009

4 újabb szuperprémium kutya száraz eledel recept bemutatása (ezzel összesen 15-re nőtt a számuk)

2010

az első prémium kutya száraz eledel tápfajták 5 ízesítéssel

2011

a jutalom és fogápoló termékek megújítása

2012

szuperprémium száraz eledel macskáknak

2013

szuperprémium száraz eledel macskáknak

2013

új prémium kutya száraz eledel tápfajták 6 ízesítéssel

2014

prémium konzerv kutyáknak és alutasakos eledel macskáknak

2018 VD
2015

állatgyógyászati száraz eledel kutyáknak és macskáknak

2016

szuperprémium kutya és macska konzervek

2016

megújult szuperprémium kutya- és macskaeledelek

2016

állatgyógyászati konzervek kutyáknak és macskáknak

2017

új prémium száraz eledel kutyáknak